ازن در لبنیات

گاز ازن بعنوان یک اکسید کننده قوی به شمار می رود. عملکرد آن مطابق با اصول بهداشتی می باشد  و قادر به از بین بردن میکروارگانیسم های متعدد از طریق اکسید کردن غشاء سلولی می باشد. شواهد علمی نشان می دهد که گاز ازن در از بین بردن طیف وسیعی از پاتوژن های بالقوه از جمله باکتری ها ، انگل ها ، اسپور ، کپک و مخمرها بسیار موثرتر از کلر عمل می کند . گاز ازن برخلاف بسیاری از مواد ضدعفونی کننده ها تاثیر منفی روی محیط زیست ندارد بدلیل اینکه سریعا به اکسیژن (o2) تبدیل می شود. 

موارد کاربرد ازن ژنراتور در صنایع لبنی شامل بخش های زیر می باشد :

  • ضدعفونی کردن هوای کلیه سالن ها
  • شستشوی بطری ها ( پت )
  • استریل کردن آب مصرفی کارخانه به وسیله گاز ازن
  • استریل کردن سیستم انتقال (لوله ها ، تانک های ذخیره ) CIP

 ضدعفونی کردن هوای کلیه سالن ها :

در تولید شیر و محصولات لبنی میکروارگانیسم هایی در هوا و سطح وجود دارند که در زمان بسته بندی مواد منجر به آلودگی در محصولات می شوند . رطوبت بالای هوا در سالن های تولید منجر به تکثیر قارچ ها در سالن شده و کپک ها ، مایکوتوکسینها و هاگ ها را تولید می کند که می تواند در تمام سالن تولید توسط سیستم تهویه هوا با چرخش هوا  پخش شود که منجر به آلودگی محصولات لبنی و تکثیر کپک و مخمر داخل آنها شود . هوای سالن در شرکت هایی که از بهداشت پایینی برخوردار هستند می تواند منجر به افزایش آلودگی های ثانویه در فرایند شیر، توسط تعدادی از میکروارگانیسم های بیماری زا که از فرایند پاستوریزاسیون باقی مانده اند شود.

گاز ازن می تواند در لبنیات بعنوان یک گاز برای استریل هوا استفاده شود.

بررسی  تاثیر گاز ازن :

  • گاز ازن از رشد کپک های روی سطح پنیر در طول عمل آوری به گونه ای موثر جلوگیری می کند.
  • قرار گیری در معرض دوز پایینی از ازن از رشد کپک های جدید در طرفین جلوگیری می کند و به فاسد شدن پنیر پایان می دهد .
  • به طور قابل توجهی اسپورهای کپک آزاد در سالنهای با ازن ژنراتور ضدعفونی شده کاهش می یابد.
  • قابلیت ضدعفونی سالن در حد استریل در طول شب برای غیر فعال کردن میکروارگانیسم هایی از جمله استافیلوکوکوس اورئوس.
  • استفاده از گاز ازن بر روی طعم پنیر هیچگونه تاثیری نمی گذارد .
  • 0.1 میلی گرم بر مترمکعب ازن در سالن تولید پنیر 80% از اسپور های کپک را غیر فعال می کند .
  • مقدار باکتری ها هوای اطراف شیر بطور قابل توجهی کاهش می یابد .
  • آزمایشات انجام شده بر روی استفاده از ازن ژنراتور در پودر شیرخشک نشان می دهد که نمونه باکتری ها 1000 برابر بالاتر از نمونه ای است که با گاز ازن ضدعفونی شده است .
  • ذخیره سازی موادی از قبیل پنیر، بیکن ،کره و سبزیجات برای مدت طولانی در محفظه حمل و نقل یا سالن بدون ایجاد هرگونه آلودگی ممکن می سازد .
  • استفاده از گاز ازن در سالن تولید لبنیات رشد کپک و مخمر را کنترل می کند .

          براي کاهش بار ميکروبي محصول نيز می بايستی هوای سالن توليد وبسته بندی ماست و شير عاری از هر نوع ميکروارگانيسمی باشد. برای انجام اين عمل از يک دستگاه pelasma Series استفاده می شود که اين دستگاه به دو صورت انجام می گردد:

        1. به حالت Attack با توجه به ميزان آلودگی محيط دستگاه يک ساعت پس از خروج آخرين کارگر از سالن به صورت اتوماتيک روشن شده و گاز ازن با غلظت بالا در محيط تزريق می گردد و اين کار تا دو ساعت قبل از ورود اولين نفر به داخل سالن ادامه دارد، در اين حالت می توان علاوه بر ضد عفونی هوای سالن، تمامی سطوح هم استريل می شود

           2.- در حالت دوم در طول مدت زمان کاری کارکنان با کنترل اتوماتيک دستگاه عمل استريل کردن را انجام می دهد. شايان ذکر است با اين روش کليه ميکروارگانيسم ها حتی ويروسها از بين خواهند رفت. جهت اطمينان بيشتر اين دستگاه مجهز به سيستم مانيتورينگ و سنسور ازن می باشد و به صورت آنلاين مقدار ازن موجود در هوا را اندازه گيری و بر روی صفحه نمايشگر نشان می دهد.

شستشوی پت :

آلودگی محصول دوغ غالباً از میکروارگانیسم های هوای سالن و بطری ایجاد می گردد که عمده این میکروارگانیسم ها کپک،مخمر،کلی فرم و اشریشیا کلی(E.coli)  و ... می باشد .

زمان تماس در میان رینزر ها کوتاه است شما به یک ضدعفونی کننده سریع نیاز دارید . ازن قویترین ماده ضدعفونی کننده شیمیایی در دسترس می باشد. گاز ازن بیشتر از هر ماده ضدعفونی کننده دیگر میکروب ها را در مدت زمان کوتاه از بین می برد توانایی از بین بردن 99 % باکتری های زیستی را بدون هیچ تاثیر یا پیامد منفی روی سلامتی دارا است.

ازن ژنراتور جهت ضدعفونی تولید دوغ شامل بخش آب ، بطری ، تجهیزات بطری ، درپوش مهر و موم شده از بطری و هرگونه میکروارگانیسم های منتقله از راه هوا در فضای هوا در بالای آب می باشد .

علاوه براین طعم و مزه را بهبود می بخشد و بو را حذف میکند و مواد آلی و غیر آلی نامطلوب که ممکن است در حال حاضر در منابع آب وجود داشته باشد را اکسید می کند .

اگر گاز ازن را با کلر مقایسه کنیم ، O5 99 % از 60000 میلی لیتر / کلی فرم ها آب آلوده را در 8/2 ثانیه با دوز ppm1/0 از بین می برد کلر با دوز مشابه به 15000 ثانیه نیاز دارد.

گاز ازن را می توان در تمام انواع استاندارد رینزر مورد استفاده قرار گیرد. علاوه بر این قطعات رینزر در هر زمان موجود است . ژنراتور دارای طراحی به خصوص و جمع و جور(فشرده) و نصب آسان است.غلظت مورد استفاده ازن ژنراتور عبارتند از ppm 1-5/0 و حجم آب تزریقی برای انجام کار به طور متوسط ( 35-106 ft3/h 1-3 m3/h).

 فواید ازن ژنراتور :

  • باکتری ها ، ویروس ها ، هاگ ها و جلبک ها را از بین می برد و 3000 بار سریعتر از کلر و سایر روشهای ضدعفونی به شمار می رود .
  • مواد آلی که موجب 99درصد از طعم و مشکلات بو می شود را اکسید می کند .
  • سریع تر از سایر روشهای ضدعفونی است.
  • نیمه عمر این گاز 20 دقیقه میباشد وهیچگونه اثرات مضری به جا نمی گذارد.
  • گاز ازن عمر مفید آب را افزایش می دهد.

یک پک OZONE GENERATOR شامل :

  • Mixer (venturi
  • Measured value control
  • Bio monitoring  optional
  • Ozone generator
  • Strong tank

 در خط توليد دوغ , بطری که جهت بسته بندی دوغ استفاده می شود ، می بايستی استريل باشد . جهت شستشوی بطری ، از آب با غلظت بالای گاز ازن استفاده میشود ، برای انجام این کار از یک دستگاه ازن ژنراتور که در نزدیکترین مکان نسبت به مخزن نصب گردیده است استفاده می شود ، گاز ازن به صورت مداوم با غلظت بالا در آب تزریق می شود.این آب به مدت 10 دقیقه سیر کوله می گردد و بطری با آب حاوی ازن شستشو شده و سطح داخلی بطری کاملا استریل می گردد. در اين مورد ميتوان گاز ازن اضافي كه توسط مخزن واسطه  از مسير  بطري شو گرفته مي شود را جهت ضدعفوني هواي سالن دوغ به صورت همزمان يا در شبها استفاده نمود. (در کارخانجاتی که به صورت تک شیفت یا دو شیفت می باشند.)

Means of Disinfection

خدمات

  1. مشاوره ، نصب و راه اندازی سیستم های جاذب اتیلن محیط و سیستم های جلوگیری از جذب اتیلن توسط میوه
  2. انواع واکس ها پوشش های ضد قارچ و ضد باکتری و قارچ کش ها مجاز میوه و سبزیجات و گل جهت افزایش در طول عمر میوه و کاهش افت در وزن و کاهش در تغییر رنگ آن
  3. مشاوره و نصب و راه اندازی و رنگ آوری نور براساس ژنراتورهای کاتالیستی گاز اتیلن
  4. مشاوره در استفاده از موادی که به کاهش ضایعات میوه پس از برداشت کمک می کند .
  5. انجام فعالیتهای مطالعاتی و پژوهشی در افزایش نگهداری میوه و سبزیجات و گل

امکانات ما

فناوری‌های پیش و پس از برداشت میوه و سبزی
تامین تجهیزات و مشاوره های حضوری و مجازی

آدرس: تهران، خیابان فلسطین، پایین‌تر از میدان فلسطین، ساختمان 351، واحد 9 

تلفن: 66975051 -021

فکس: 66404396 -021

طراحی و توسعه توسط پاندانت افزار